Helmikuu 2019

Helmikuun TOP20 oli tuttuun tapaan vaiherikas. Pitkälti yli kuun puolenvälin piti ykköspaikkaa suvereenisti Susanne kappaleellaan Kuiskaus. Mutta samanaikaisesti oli Mika Peltonen aloittanut huiman nousun aivan pahnan pohjilta, kunnes päätyi lopulta 19. päivä ykköstilalle, ohi Piia Tuovisen ja Susannen.

Sivustakatsojaksi ei jäänyt myöskään tammikuun voittaja TJ Saarinen, ja lopulta ykköstilasta käytiin aivan loppumetreille asti veret seisauttavan jännittävä kamppailu kahden lauluntekijän välillä. Susanne oli myös todella tiukasti mukana kärkikahinoissa loppumetreille saakka. Saarisen akustinen kappale Tyhjä Sydän edusti välimerellistä taiturimaista kitarointia, kun taas Peltone:n Liian Upee Sulle oli lähempänä perinteistä poppia.

Myös Joacim piti kärkipaikkoja 1-4 hallussaan tasaiseen ja luotettavaan tahtiin, ja idearikas musiikkivideo ansaitseekin erikoismaininnan. Toinen kova nousija oli Lauman suoraviivainen rock-biisi Marionetti.

Maininnan ansaitsevat myös jälleen kerran listan kympin kärjessä paistatellut Antti Kuosmanen sekä akustinen kitaraduuo 50 / 60 biisillään Ihana Aamu Ehkä hienoisena ylläyksenä hiljattain taivaallisemmille laulumaille siirtynyt legendaarinen Harri Marstio sijoittui lopulta "vain" seitsemänneksi hienolla klassikollaan.

Jotakin mielenkiintoista tapahtui kuitenkin myös aivan listan toisessa päässä. Suuren mediarummutuksen säestämänä mukaan tulleet Saara Aalto ja Irina eivät menestyneet. He saivat vain muutaman äänen. Kertookohan tämä siitä, että ihmiset osaavat ihan itse päättää sen, mitä musiikkia he haluavat kuunnella - siihen ei tarvita soittolistoja, markkinahumua eikä musiikin tuotantolaitoksia?

Kiitos kaikille äänestäneillä, Maaliskuun listaa odotellessa......